КОИ СМЕ НИЕ

Ние сме екип от спортни инструктори, споделящи обща страст към фитнеса и здравословния начин на живот, обединени в мисията си да създадем събитие, което да вдъхнови, мотивира и образова хора под един покрив, да даде на всеки един от вас възможност да опита и открие своята сила в многообразния свят на фитнеса и груповите занимания.

Марина Ранкова

Лицето, сърцето и вдъхновителя на тази идея е Марина Ранкова – утвърден и амбициозен спортен иснтруктор. Тя е Международно сертифициран инструктор и Обучаващ треньор за България по Steel Combat.
Любовта си към спорта Марина открива едва 4-5 годишна, когато за първи път влиза в спортна зала . Тренирала е : киокушинкай, ски-бягане, лека атлетика, плуване и народни танци. С редица спечелени състезания и медали зад гърба си /включително Републикански/, Марина запазва силния си спортен дух и до днес.

Страстта си към груповите тренировки запалва със Степ аеробика през 2010-та година, а от тогава не спира да развива и разширява дейността си като се обучава и лицензира в различни спортни дисциплини.
 
Сертифициран Персонален треньор към Европейската фитнес асоциация /EFA/ и Обучаващ треньор за България по Steel Combat, професионалното и портфолиото се допълва от диспциплините Functional training,Functional step, Step Aerobics, Freestyler.
 
Преминала успешно обучения при едни от най-добрите треньори и презентъри в Европа: Вивиана Фабози и Карло Домингез /FIF-Италия/, Ракел Катурла /Испания/, Алесандро Муо /Италия/,Никола Росси /Италия/, Давид Климов /Русия/,Фернандо Горини /Аржентина/Херман Мело/Франция/, Ина Георгиева и Петя Добрева /България/.
На фитнес сцената трупа опит като презентър с участия в много международни конвенции и фестивали в: Римини/Италия/, Мадрид/Испания/, Монтерей/Мексико/, Букурещ и Брашов /Румъния/, Кипър,както и десетки фестивали и събития в България.
 
Марина Ранкова е организатор на София Фит Фест живее и преподава в София.

2018

Стигаме до 2018 година и поставянето на началото на ежегодния международен фитнес и уелнес фестивал СОФИЯ ФИТ ФЕСТ.
„Открий своята сила“ е мотото на СОФИЯ ФИТ ФЕСТ, защото това събитие не просто ще ви даде възможност да се запознаете с най-новите тенденции в спорта и фитнеса, а ще ви помогне да откриете „своята“ тренировка: дисциплината, стила и вида, които ще ви дадат желаните ползи, търсените резултати, неповторимото забавление и лично удовлетворение.
По примера на дългогодишни фитнес конвенции и фестивали, провеждани в Европа, като RiminiWellness (Римини, Италия), FIBO (Кьолн, Германия) и много други, мисията на СОФИЯ ФИТ ФЕСТ е да:
Популяризира активния и здравословен начин на живот в България; Представя на националния пазар иновациите във фитнес и уелнес сферата; Даде възможност на фитнес инструкторите за професионална квалификация на международно ниво; Повиши нивото на предлаганите професионални фитнес услуги.