Николай Станчев Bulgarian Bag, Suples® Master

Бивш състезател по борба, понастоящем единствения инструктор с най-високите нива на Суплес® системите в световен мащаб ( Suples® Master). 
Роден в гр. Стара Загора и цели 15 години се състезава професионално в олимпийския спорт борба свободен стил, неколкократен шампион на България, Световен Шампион по плажна борба за 2009 година и 3-то място на Европейско клубно-отборно първенство. 

След завършването си в НСА “Васил Левски” с треньорски профил и спортен мениджмънт получава предложение от Иван Иванов, създателя на уредите на Suples за сътрудничество в Suples Training Systems. И до днес е активен спортист и водещ на образователната система на Тренировъчни Системи “Суплес”, пътува в целия свят за да води семинари, обучения, физическа подготовка на елитни спортисти в различни спортове включително и на Олимпийците от Рио 2016г. от спорта борба в Сенегал, Африка.

На фитнес сцената трупа опист с участия в най-големите фитнес събития FIBO (Kьолн, Германия – 5 поредни години 2014-2018г.), Rimini Wellness, IFAA Convention (Германия).
В момента живее в Стара Загора, води тренировки, индивидуални и групови обучения, а паралелно с това пътува в чужбина.

Ники Станчев ще представи на СОФИЯ ФИТ ФЕСТ:

BULGARIAN BAG/БЪЛГАРСКА ТОРБА

Българската торба е нововъведение сред фитнес уредите, използвани от любители и атлети в различните спортове – борба, ММА, кросфит и др. Тя е създадена през 2005 г. от българина Иван Иванов – бивш наш състезател и настоящ треньор по борба в Мичиган, САЩ. Вдъхновен от силата на едновремешните български овчари, на които често се е налагало да обикалят стадото с агне на гърба, той решава да създаде подобен уред за своите трениращи, с който да им помогне да станат не само по-експлозивни, но и да подобрят своите динамични качества (бързина, ловкост, координация). Само няколко години по-късно, Българската торба набира популярност и става всепризнат уред за физическа подготовка както отвъд Океана, така и на Стария континент. Изключително признание Иван Иванов получава в Германия, Италия, Корея, САЩ, където заедно с топ-инструктора за Европа Николай Станчев от Стара Загора провеждат курсове за обучение и тренировки. В основата на курсовете влизат над 50 упражнения с Българска торба, като техният брой постепенно нараства.

 

H.I.R.T.S.® – High Intensity Rope Training System
Името на H.I.R.T.S. – тренажора преведено от английски значи: „Трениране на въже при висока интензивност“.
Всъщност H.I.R.T.S. – тренажора не е само въже а комбинация от въже и ластик (въжето е подобно на това, което се предлага в спортните зали за катерене).
Идеята на създателя на уреда Иван Иванов е да използва ефекта от ластика и съединявайки го за здравото въже, да имитира катерене на въже, но най-вече от хоризонтално положение. Хоризонталното дърпане на силният ластик е много по-естествено движение в комбат спортовете, където при дадена техника, включвайки дърпания освен мускулите на ръцете и гърба, също така са включени и мускулите на краката и кръста. Възможността да се добавят или да се освобождават ластици в зависимост на физическото ниво, прави уреда използван от спортисти с различни силови възможности.

Харесва ли ви тази новина, споделете ш сега?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Коментирай