ALESSANDRO MUÓ

Алесандро Муо (Alessandro Muó), 10 години футболен играч, през 2004-та започва кариерата си в Университета за спорни науки на Италия. От 2005-та година той активно се присъединява към света на фитнеса и атлетическото обучение. Специализирайки тонусни тренировки, пилатес и персонален треньор, той се отличва със силната си страст към функционалните тренировки. Треньор на NIKE, сертифицирал TRX, NRG bag, kettlebells, Antigravity Yoga, Pilates Matwork и Reformer, както и всички курсове на Nike. Професор на “Virgin Active Academy”, за “The Italian Job School”, международен фитнес презентър на повечето големи и значими конвенции в Италия и по света.

„Специализиран съм във всичко свързано с физическата тренировка – от Бодибилдинг до Пилатес, но това, което правя основно са функционални тренировки. Обучавам хора на функционални тренировки, както в групови така и в индивидуални сесии. Обичам функционалните тренировки, защото съм убеден, че те са най-подходящи за цялостна тренировка на тялото. Харесва ми да използвам движения, за които тялото ни е създадено, а не просто да тренирам отделна група мускули. Предпочитам всеобхватната тренировка пред секторната.“ – Алесандро Муо

 

 

Алесандро Муо представя на София Фит Фест 2018 :

 

FUNCTIONAL STEP

 

Това е час функционална тренировка изграден вържу музика, който използва степа като тренировъчен уред. Целта е да се създаде последователност от функционални движения, с които да се тренира цялото тяло.

BODY IN ACTION

Това е час за функционална тренировка изцяло с тежестта на собственото тяло, без уреди. Комбинация от упражнения на земя, която демонстрира как тялото ни е достатъчно за да се получи една интензивна и функционална тренировка.

 

ОБУЧЕНИЕ FUNCTIONAL STEP”

  • Същност на “FUNCTIONAL STEP”
  • Функционална тренировка и спорт
  • Обучение и конструкция на функционалните тренировки със степ
  • Стратегии за подсилаване на метабилизма
  • Разлики между интервалната тренировка и тренировка с постоянен интензитет
  • Core training
  • Техники за повишаване на интензитета
  • Използване на тренировъчната зона
  • Значението на музиката по време на тренировка

Харесва ли ви тази новина, споделете ш сега?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Коментирай